maandag 15 april 2013

De verhuisspullen zijn gearriveerd!

Na bijna twee weken zonder meubels en alle andere "minder" belangrijke spullen te hebben gezeten, zijn onze verhuisspullen afgelopen zaterdag dan eindelijk ook gearriveerd op Räbbo 9! Na een periode van bijna alleen maar mooi weer, regende/ sneeuwde het op zaterdag. Niet echt ideaal voor het uitladen en naar binnen brengen van verhuisspullen. Daar kwam nog bij dat de vrachtwagen het erf niet op kon komen. Dit werd onder andere veroorzaakt door bomen die niet erg hoog waren, maar ook door een vrij modderige oprit en een heel zwaar beladen vrachtwagen. De chauffeur zou na het lossen van onze meubels verder richting het noorden gaan waar een lading stenen (geladen in Denemarken), moest worden afgeleverd. Stenen hebben ze hier genoeg, maar blijkbaar niet het soort stenen wat ze voor het bouwen van een huis willen gebruiken. Stenen wegen natuurlijk wel een beetje en dus moest de vrachtwagen aan de weg blijven staan. Gelukkig kon Timo van Lars-Erik (de boer waar Timo werkt) een trekker met platte wagen mee krijgen. Alle verhuisspullen hebben we hier opgeladen en direct afgedekt met plastic, om te voorkomen dat alles nog natter zou worden.




De vorige bewoners van het huisje Greta en Gareth hadden aangeboden te helpen, waardoor we al snel klaar waren met lossen. Normaal gesproken vinden we het hier in Zweden niet gauw koud doordat de lucht veel droger is en er meestal minder wind is als in Nederland (althans "nog" niet, we hebben de echte kou nog niet meegemaakt). Nu het sneeuwde en we zelf dus ook goed nat werden, dachten we daar toch een beetje anders over. Voordat we alles naar binnen gingen brengen, hebben we dan ook eerst maar even gezorgd dat we weer een beetje warm konden worden, door gezellig bij de kachel koffie te drinken met elkaar.



Helaas konden we niet voorkomen dat de spullen nat werden, waardoor we 's middags in een soort van sauna rond liepen (niet dat er veel ruimte overbleef om te lopen), om alles maar weer droog te krijgen. Gelukkig wilde de kachel goed branden en waren de meubels zo weer droog.


We kunnen wel merken dat we aan de Stouwe toch iets meer ruimte hadden. Het is even zoeken om alles een plaatsje te geven. Met name de kamertjes die we boven hadden en de berging worden gemist.  

Lars-Erik wordt deze week 50 en is daarom met het hele gezin een midweek naar Parijs (We hoorden dat het er ongeveer 23 graden is, dus we zijn nu al jaloers!).  Timo mag deze week samen met een vriend van Lars-Erik het bedrijf doen. Melken wordt gedaan door de vriend van Lars-Erik en Timo doet alle andere werkzaamheden.
Op het bedrijf zijn drie honden die een logeeradresje nodig hadden. Wij vinden een logeerhondje wel gezellig en daarom hebben wij deze week Ayla op bezoek. Goede reden om vaak een frisse neus te halen en de omgeving te verkennen! Volgende week zullen we wat meer vertellen over het bedrijf waar Timo werkt, voor nu; Vi hörs! (tot horens) 



1 opmerking:

  1. Dat ziet er idd koud en nat uit... maar fijn dat jullie spullen er zijn, kan Timo weer lekker languit op de bank! ';-) Leuk deze blogspot, kunnen we jullie mooi blijven volgen! Groetjes van de Dekkers.

    BeantwoordenVerwijderen