maandag 18 maart 2013

En de tijd tikt verder....

De titel zegt het al..zoals vaak wanneer er iets afgesloten moet worden, tikt de tijd razend hard voorbij. Zo ook in ons geval. We zijn druk met het regelen en afsluiten van de laatste dingen in Nederland. De verhuisdozen zijn ondertussen gearriveerd en dienen volgende week klaar te staan om opgehaald te worden. Er moeten nog wat toetsen behaald worden, een verslag moet afgerond worden, een verslag moet verbeterd worden en er moet nog even een presentatie gehouden worden. Tussen de bedrijven door gaan we nog op visite om iedereen een laatste keer te spreken en op de hoogte te brengen van onze plannen. Al met al kan er gerust gezegd worden dat we drukdruk zijn. Toen we terug kwamen van ons weekje Zweden riep ik; ik wil dat het 2 april is, want dan hebben we alles achter de rug en zitten we in Zweden! Aan de ene kant denk ik dit nog steeds, maar aan de andere kant gaat nu alles zo snel. Voor we het weten is het echt al zo ver. Afgelopen weekend voor het eerst echt tot ziens gezegd tegen een vriendin van mij, die helaas niet op het afscheidsfeestje aanwezig kan zijn. Echt even een heel raar moment, want dan pas komt het besef pas echt. We gaan echt weg en gaan iedereen in Nederland veel minder zien en zeker weten missen! Gelukkig komen er een boel leuke dingen voor terug en zullen we ook daar weer een heleboel (hopelijk leuke) mensen leren kennen. Het afscheid nemen was trouwens iets minder erg, omdat ik gelukkig al weet dat ik haar deze zomer weer zie in Zweden! :-) Na aankomst in Zweden kan ik allemaal leuke dingen bedenken die we samen kunnen gaan doen wanneer ze op bezoek is.

Onze nieuwe vroemvroem is dit weekend ook aangekomen in Nederland.


Een auto kopen in Zweden kan eigenlijk alleen met een persoonsnummer. Natuurlijk krijgen we deze pas wanneer we in Zweden gaan wonen, dus dat was eventjes een probleem. Gelukkig kwam mijn schoonzus Maria op het goede idee, de auto op haar naam te zetten (Maria woont ook in Zweden). Zodat we toch een auto konden kopen. Wij hebben de auto netjes betaald en zodra wij onze eigen persoonsnummers hebben krijgen wij de auto op naam. Officieel is de auto nu dus van Maria. Ze grapte zojuist al dat ze geen boetes of telefoontjes van de politie wilde krijgen wanneer we in de auto reden. Jullie snappen natuurlijk wel dat wij altijd heel braaf aan de regels houden en dat een dergelijke opmerking niet op ons van toepassing is haha. 
Mijn broer is dit weekend weer naar Nederland gekomen (hij was 3 maand in Zweden bij zijn vriendin) en heeft de auto meegenomen.Op die manier hoefde hij niet te vliegen en hebben wij een vervoersmiddel naar Zweden wanneer we 1 april vertrekken. In Zweden is het belastingsysteem heel anders geregeld dan in Nederland. Over het verdiende loon mag Timo straks veel meer afdragen dan in Nederland zou moeten. Belasting van de auto is daarin tegen weer stukken lager. Voor deze auto hebben we een jaar belasting betaald wat ons in totaal 230 euro heeft gekost. Toch altijd weer leuke meevallers. 

Morgen mag er weer een toets gemaakt worden, dus nu gaan we gauw weer aan de studie. In totaal nog veertien nachtjes slapen en dan gaan we op weg naar Zweden. Ik hoor de tijd al weer tikken, tiktiktik..

2 opmerkingen:

  1. He Jenny en Timo
    Leuk om mee te lezen (en te leven)met jullie voorbereidingen!! Veel succes en laat je niet gek maken ;)Hoe lang rij je er eigenlijk over als je met de auto naar Zweden toe gaat?
    Groetjes Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hee Marieke!

    Dankejwel, en zou ik niet doen hoor! ;-) Het is bijna 1400 km en volgens google maps zouden we daar 14,5 uur over rijden. Dus we hebben wel een heel ritje te rijden 1 april.

    Groetjes Jenny

    BeantwoordenVerwijderen