dinsdag 26 maart 2013

Nog een weekje!

Over een weekje is het zover, dan wonen we in Zweden! Op maandag 1 april vertrekken we. We hopen in één dag erna toe te rijden. Als alles een beetje mee zit zou dat moeten lukken. In totaal moeten we bijna 1400 km rijden en nemen we twee keer een bootje. We kunnen ook via de bruggen, maar qua kosten scheelt dit nauwelijks en op de bootjes kunnen we lekker pauze houden. Efficiënte tijdsindeling krijg je op die manier en als dat mogelijk is moet je daar natuurlijk gebruik van maken.
Ik kreeg de vraag of ik een kaartje op mijn blog kon zetten zodat te zien was waar in Zweden we gaan wonen. Hieronder is de routekaart weergegeven van Vinkenbuurt naar Bälinge. Deze route gaan we komende maandag rijden.


Bälinge ligt net boven Uppsala. Uppsala is de vierde stad van Zweden en heeft ongeveer 195.000 inwoners. Dat is een grote vergelijkbaar met een stad als Zwolle. Uppsala ligt, zoals ook te zien op het kaartje circa 70 km boven stockholm. We hebben straks twee grote steden in de buurt. Dus qua sightseeing in de stad hebben we genoeg mogelijkheden.

Gisteravond hadden wij onze laatste les Zweeds aan de volksuniversiteit. Onze collega studenten hebben nog een paar lessen te gaan, maar wij hebben on certificaat alvast in ontvangst mogen nemen! Voor onze mede cursisten en lerares; Hejhej, tack för röligt lektioner! Vi hörs!







Ondertussen staat ons hele huis op de kop en zijn we druk bezig met het inpakken van alle spullen. Volgende week komt de verhuiswagen om alles op te laden en naar Zweden te vervoeren. Zelf gaan we met onze nieuwe auto naar Zweden. Alle spullen die direct nodig zijn gaan mee in de auto en de rest met de verhuiswagen. Dus dat wordt straks even tijdelijk kamperen in ons eigen huis.





Bij het pakken van onze spullen hebben we ook nog wat nieuwe dingen aangeschaft. Waaronder eten en drank. Op de foto is hier wat van te zien. Dit zijn spullen die we in eerste instantie nog niet willen missen als we in Zweden wonen. Pindakaas voor Jenny (want in de pindakaas in Zweden zit suiker) Hagelslag voor Timo en natuurlijk een voorraad drank. Voor ons zelf en om cadeau te geven. Want als je als Nederlander een cadeau moet geven, is het natuurlijk wel leuk als het om een typisch Nederlands drankje gaat toch? Wat zouden jullie niet willen missen als jullie in het buitenland zouden wonen?

Zaterdagavond houden wij een tot ziens feestje! De uitnodiging heeft in de marskramer gestaan van afgelopen week. Heb je die gemist en wil je graag ook eventjes tot ziens komen zeggen? Kijk dan in de marskramer onder familieberichten en wie weet zien we jullie dan zaterdagavond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten